Behandlingstider

​Mandag - fredag

​07:00 - 19:00

Tidsbestilling

Mandag - torsdag​

​Fredag

​08:00 - 16:00

08.00 - 15.00​

Tlf.: 39 63 09 06

Åndedrætsterapi

​Ønsker du at arbejde med dit åndedræt? Vil du vide mere om hvordan krop og åndedræt hører sammen? Vil du lære hvordan man selv kan mindske generne fra dysfunktionel vejrtrækning? Så er åndedrætsterapi måske noget for dig. 


Åndedrætsterapi handler om at arbejde med vejrtrækningen, og på den måde påvirke nervesystem og krop i en gunstig retning.

Ift. KOL vil fokus være på at arbejde med bevægeligheden af brystkassen og de muskler der er involveret når vi trækker vejret. Samtidig vil du lære teknikker til at sikre, at du får udnyttet dit åndedræt bedst muligt, hvilket især er en fordel når man har nedsat respiration grundet KOL.

 
Mellemgulvsmusklen er vores primære åndedrætsmuskel, og den er den eneste muskel i kroppen som kan styres både bevidst, og som samtidig arbejder ubevidst - når vi trækker vejret i løbet af dagen. Dette kan man udnytte gennem åndedrættet, og på den måde påvirke nervesystemet i en mere rolig retning, hvilket er godt for både immunforsvar, stressniveau og kropsbevidstheden.

Åndedrætsforløb

FysioDanmark Charlottenlund Fysioterapi to 2-måneders åndedrætsforløb.

  1. Stressramte eller –truede. Dette indeholder både undervisning i stresshåndtering såvel som åndedrætsterapi.
  2. Kroniske smerter. I dette forløb lærer man at udnytte koblingen mellem vejrtrækning og nervesystem til at fremme de beroligende og smertestillende mekanismer, der er i vores nervesystem.

KOL hold

FysioDanmark Charlottenlund Fysioterapis KOL-hold har fokus på dit åndedræt og på at vedligeholde og optimere din vejrtrækning. Vi kommer til at arbejde med bevægeligheden af brystkassen og med åndedrættet. Du kommer til at lære øvelser som du også kan lave derhjemme fremadrettet. Du kommer desuden til at træne sammen med andre der har KOL, og hvor niveauet er fastlagt ud fra hvor meget du kan, og med hensyntagen til din KOL og din oplevelse af træningen.


Holdet ligger hver torsdag formiddag fra kl 9-10. Du behøver ikke en henvisning fra din læge for at være med, men holdtræningen er billigere med en henvisning.

Åndedrætstræningen varetages af fysioterapeut og åndedrætsterapeut Emma Bjørn Andersen. Emma har været ansat på klinikken siden april 2019 og har tidligere praktiseret i Lyngby. Emma er uddannet åndedrætsterapeut siden 2018 og har praktiseret åndedrætsterapi såvel i Danmark som i England, ligesom hun har modtaget relevant åndedrætsundervisning i Sydafrika.


Lyder dette som noget for dig, så ring til klinikken på tlf. 39630906 for at høre mere.

Her bor vi

Charlottenlund Fysioterapi & Træning

Jægersborg Alle 19, 1.

2920 Charlottenlund

CVR: 32302653

KONTAKTOPLYSNINGER